Toen ik nog een kind was…

Had ik het gevoel dat ik heel goed voor anderen moest zorgen. En dat deed ik. Zo goed zelfs, dat ik mezelf vergat. Dit had zijn weerslag op mijn lichaam; ik was vaak ziek en ontwikkelde vroeg in mijn tienerjaren een heftige vorm van eczeem. Dit nam mijn hele lijf en daarmee mijn leven over. De pijn en jeuk waren vaak ondraaglijk. Ik voelde me lelijk en vies. Ik begon mijn leven en mijn lichaam te haten.

Nu zie ik dat mijn lichaam me wat wilde vertellen. Het riep steeds luider: “Lieverd, wat wil JIJ nou, wat heb JIJ nodig?”. Mijn lichaam leerde me over grenzen, mijn eigen ruimte durven in te nemen en onvoorwaardelijke zelfliefde.

Als het leven op je deur klopt

Zo klopte het leven bij me aan. Meerdere malen zelfs. In verschillende vormen.

Soms deed ik een kiertje open, maar al snel gooide ik de deur weer dicht. Bang voor het onbekende, bang misschien wel voor de enorme kracht die vrij zou komen.

Ik was niet écht gelukkig. Dat voelde bekend en daarmee veilig voor mij. Tot het moment dat ik er niet meer onderuit kon: het beukte voluit op de deur. Ik móest wel in actie komen en volgde aarzelend de stroom. Of het makkelijk was? Nee totaal niet! Pijnlijk zelfs en vaak doodeng. Maar dit was het begin van iets nieuws. Dat voelde ik. Ik begon voorzichtig te luisteren naar die zachte stem in me.

Crisis als een mogelijkheid

Misschien ken jij dat ook wel. Dat je vastzit en je voelt: zo wil ik helemaal niet leven! Is dít het nou? Of is het bij jou subtieler in de vorm van lichte onvrede of ongemak. Een lijf dat niet meewerkt of een hoofd dat je steeds in de weg zit. Hoe groot of klein jouw ‘crisis’ ook is, crisis biedt altijd ook een mogelijkheid, een mogelijkheid voor iets nieuws. Om iets nieuws te kiezen. En niet omdat je nu ‘verkeerd’ bent, maar omdat je diep van binnen voelt dat er veel meer mogelijk is voor je!

Luister eens naar dat mooie lijf van je!

In mijn opleiding shiatsu therapie en chi kung leerde ik naar mijn lichaam te luisteren. Dat klinkt misschien wat vaag voor je maar eigenlijk is er niets helderder dan dat.

Ons lichaam communiceert met ons via sensaties die voelbaar zijn in je lijf. Zo kunnen we voelen waar we werkelijk naar verlangen. Ons hoofd kan daar niet bij. Het is tijd om ons lichaam die plek terug te geven. En je hoofd? Die kan weer gaan doen waar hij eigenlijk voor is: plannen uitwerken die voortkomen uit ons diepste verlangen. Scheelt heel wat gepieker!

Dit brengt rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. En dan heb ik het nog niet eens over alle andere fijne ‘bijwerkingen’; zoals het ervaren van meer energie en gemak, plezier, maar ook een betere relatie met je lichaam. Want ja, als je leert je innerlijke stroom te volgen blijken heel veel dingen een stuk makkelijker te gaan dan je ooit had kunnen denken!

Het luisteren naar de stem van mijn lichaam is voor mij een levenswijze geworden. Ik zou nooit meer anders willen leven, en gun jou dat ook!

Creëren vanuit natuurlijk ritme

In dat luisteren naar je lichaam speelt de natuur een grote rol. Mensen zijn onlosmakelijk met haar verbonden, zeker wij vrouwen! Kijk maar eens naar je menstruatiecyclus; deze draagt in feite alle seizoenen in zich. Want ja! Welbeschouwd is er maandelijks een tijd om te ontkiemen, te bloeien. Maar vergis je niet, het gaat maandelijks ook over loslaten en sterven. Zo ontstaat er de maand er na weer ruimte voor nieuw leven.

– En nee het is dus niet gek dat jij het gevoel hebt dat je door de maand heen meerdere vrouwen bent. Je gaat al deze stadia door. Vind je het gek?!;-) –

Als jij in je ondernemerschap leert hoe je optimaal kunt intunen op jouw cyclus en zo veel moeitelozer je werk kan doen. Hoeveel gaat je dat dan opleveren? Ik voorspel je: bakken vol met blije energie! Hoe fijn zou dat zijn.

Je lijf is je beste vriendin!

Dankzij haar kunnen we schrijven.

Dankzij haar kunnen we vrijen.

Dankzij haar kunnen we genieten.

Dankzij haar kunnen we denken.

Dankzij haar kunnen we creëren.

Dankzij haar kunnen we zíjn.

Dus stel jezelf eens wat vaker de vraag:

Lief lichaam, wat heb je nodig?

Als je nieuwsgierig bent geworden…

Dan ben je van harte welkom om een afspraak met me te maken voor een gratis Skype gesprek. Hierin maken we kennis en hoor ik graag van je wat jij nu écht anders zou willen.

Je kunt je ook meteen inschrijft voor mijn Workshop “Creëer vanuit je natuurlijke ritme”, je leert dan hoe je bedrijf meer kan gaan stromen door precies de juiste dingen te doen op het juiste moment. Meer info vind je hier. Leuk om je te ontmoeten!